Etusivu            The Fellows lehdistö 1967
 
 
 
 
 
The Fellows lehdistö 1967
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
Selväksi kirjoitettuna tuo yo.
Kitarayhtyettä perustettaessa tuottaa usein suurinta päänvaivaa sopivan nimen keksiminen. Pitäisihän nimen toki olla samalla kertaa hieno, erikoinen, iskevä ja helposti mieleen jäävä – paitsi silloin, kun halutaan olla oikein erikoisia, kuten esimerkiksi Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick ja Tich.

Kun neljä helsinkiläistä Kallion kaupunginosan kasvattia päätti muodostaa viime vuoden lopulla yhteisen kitarakokoonpanon, he eivät ottaneet turhia murheita, vaan turvautuivat englantilais-suomalaiseen sanakirjaan. Sieltä löytyi ”fellow”, mikä merkitsee toveria, ystävää, ”kaveria” ja tietyissa yhteyksissä anglosaksista dosenttia.

Niin Kallion kitarakundeista tuli T h e  F e l l o w s, joka on harjoitellut uutterasti kolme kertaa viikossa ja esiintynyt tähän mennessä jo ”Natsallakin”, pääkaupungin beat-piirien pesäpaikassa. 16-vuotias Pertti Raatikainen soittaa komppikitaraa ja toimii pääasiallisena laulusolistina. Pari vuotta vanhempi Harri Syrjänen soittelee soolot ja laulaa yhteisnumeroissa toista ääntä. Porukan Nestor, 19-vuotias Olli Svanbäck takoo rumpuja ja hoitaa yhteistä kassaa. Kari Airaksinen, 17, soittaa bassokitaraa.

He ovat oikein mukavia nuorukaisia, miellyttäviä ja kohteliaita herrasmiehiä kaikkien suuruudenhulluutta potevien suomalaisten rautalanka-alan pienyrittäjien joukossa. Olli ja Harri ovat Kultaseppäkoulussa, Pertti ja Kari oppikoulussa – edellinen Alppilan yhteislyseon kuudennella, jälkimmäinen Kallion yhteiskoulun viidennellä. He kaikki ovat soitelleet jo useamman vuoden ajan, vaikka tämä kokoonpano syntyikin vasta viime joulukuussa.

Myös musiikkinsa puolesta The Fellows on miellyttävä yhtye, jolle toivoisi hyvää onnea ja menestystä jatkossa. Kvartetin vahvin valtti on Pertin laulu – pojalla on erikoinen ääni ja tyylitajuakin jo aika lailla. Vielä muutaman kuukauden sinnikäs harjoittelu, niin ehkäpä tapaamme nämä kaverit myös äänilevyltä! 

Erkki Pälli